skip to Main Content
Volg ons op Facebook | Vragen? Bel 072-8885072

Voor uw gemak hebben we een aantal veel voorkomende situaties tijdens een verkoop of aankoop omschreven :

Op welk moment kunnen er zakelijke afspraken worden gemaakt ?

De onderhandelingen beginnen pas als de verkopers op uw bod een tegenbod doen. Dit is nog niet van toepassing als de verkopende makelaar aangeeft dat hij of zij uw bod met de verkoper zal bespreken.

Energielabel ?

Bij de overdracht van de woning of appartement bent u verplicht om een energielabel te overhandigen, Iedere eigenaar heeft een tijdelijk label ontvangen van de overheid, dit label moet u definitief maken.

Dat gaat het makkelijkste als u met behulp van DigiD inlogt op de website.

Wilt u controleren of er een tijdelijk of een definitief label aanwezig is ga dan naar deze website.

Heeft u als huiseigenaar bij de verkoop of verhuur van uw woning geen definitief energielabel? Dan loopt u het risico op een boete. De boete kan oplopen tot maximaal € 405.

U krijgt de mogelijkheid alsnog een energielabel aan te vragen voordat u een boete krijgt. Voor meer informatie ga naar deze website

Wanneer ben ik in onderhandeling?

U bent pas in onderhandeling als de verkopende partij reageert op uw bod door een tegenbod te doen. U bent echter nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.

Als ik de vraagprijs bied, ben ik dan zeker van de koop ?

Het bieden van de vraagprijs geeft geen garantie dat de woning is verkocht. Als er veel belangstelling voor de woning is kan de koopsom boven de vraagprijs uitkomen.

Wat betekent de 3 dagen bedenktijd voor de koper ?

de 3 dagen bedenktijd is wettelijk vastgesteld ter bescherming voor de koper voor het impulsief aankopen van een woning. Zonder opgaaf van redenen kan de koper ontbinden binnen deze termijn van 3 dagen. De bedenktijd gaat in zodra de koper een ondertekende koopovereenkomst heeft ontvangen. Zaterdag, zondag en erkende feestdagen tellen niet mee in deze termijn.

Mogen er bezichtigingen blijven plaatsvinden als er onderhandeld wordt ?

Ja, onderhandelingen hoeven niet tot een overeenstemming te leiden, mocht dit niet lukken dan kan er direct met een volgende geïnteresseerde verder gegaan worden.

Kan ik als koper advies van de verkoopmakelaar verwachten ?

De verkopende makelaar treedt op voor de eigenaar van de te verkopen woning, hij kan dus niet tegelijkertijd de belangen van verkoper en koper bedienen.

k.k. of v.o.n. ?

k.k. betekend:  kosten koper, en daar vallen onder de overdrachtsbelasting, notariskosten, advieskosten voor het afsluiten van een hypotheek, taxatiekosten ten behoeve de hypotheekaanvraag en een eventuele bouwkundige keuring.

v.o.n. betekend : vrij op naam, betekend dat de kosten voor het overdragen van de woning bij de verkopende partij liggen. Dit komt meestal voor bij nieuwbouwwoningen.

Zoeken